LoL Klavye Tuşları, LoL Nasıl Oynanır?


how to play lol

Son birkaç yılda, League of Legends (LoL), tüm zamanların en popüler oyunlarından biri haline geldi. Bu yazımızda yeni başlayan oyuncular için League of Legends’in nasıl oynanacağı hakkında bilgi verdik..

League of Legends diğer oyunlar gibi başlar başlamaz zevk alarak oynamaya başlayacağınız bir oyun değildir. Bunun sebebi oyunda çok fazla seçenek olmasıdır. Şampiyon, item, harita kontrolü vb. şeylerde bilgi sahibi olmayaçalışmak kafanızı karıştırabilir fakat oyunu öğrenmeye başladıktan sonra bırakmak oldukça zor olacaktır.

League of Legends’e Başlarken

Oyun seçeneklerinin çoğuna erişmek için League of Legends oyuncu profilinde 5. seviyeye ulaşmalısın. Bu noktadan önce yaptığınız her şey sadece ayaklarınızı yere basmanıza yardımcı olması için hizmet eder. Bu yüzden hangi karakteri ya da hangi pozisyon için en uygun oyuncu olduğunuzu seçene kadar sabredin. Odaklanmanız gereken tek şey: sizin için en iyi olanı görmek ve farklı karakterler denemek. Yakın dövüş şampiyonlarını sever misiniz? Veya menzilli olanlar? Büyücüler veya suikastçılar? Bunlar en başta kendinize sormanız gereken sorulardır.

Sihirdar Vadisi Haritası

Bir gecede uzman olmanıza gerek yok. Öncelikle Sihirdar Vadisi’nin genel yapısını ve bunun üzerinde oynayabileceğiniz pozisyonları tanımanız gerekir. İşte harita:

Üst, orta ve alt koridor olmak üzere üç şeritten oluşur. Şeritler arasındaki alan ormandır. Takım üsleri haritanın sol alt ve sağ üst köşelerinde bulunur. Takımdaki pozisyonunuz, hem oynamayı seçtiğiniz şampiyon hem de oyuna başlamak için seçtiğiniz haritanın belirli bir kısmı tarafından belirlenir. 30. seviyeye giderken konuşmada karşınıza çıkacak beş ana pozisyon şunlardır:

Top (Solo) : Sihirdar Vadisi’ndeki en üst şeritte kalan koridor. Normalde tanklar veya dövüşçüler tarafından oynanır. Yani çok fazla hasar alabilen veya bire birde başa çıkabilen yakın dövüş karakterleri. Ya da her ikisi de aynı anda!

Orta (Mid) : Orta koridor şampiyonları genellikle katı yetenek gücüne sahip şampiyonlar veya kısaca AP’dir .

Orman : Atanma şeridi olmayan bir şampiyon . Bunun yerine, ormancılar ormanın içerisinde hareket eder, içerdeki canavarları öldürür ve üç koridordaki takım arkadaşlarından herhangi birine giderek öne geçirmeye rakibi baskı altına almaya çalışır.

ADC (Attack Damage Carry) : Alt şeritte bulunan iki şampiyondan biri. ADC’lerin, oyun boyunca tüm kaynaklardan altın toplaması ve itemler alarak oyunda güçlü bir saldırı gücü oluşturması gerekir. Bu sebeple elbette yanında koruyucu bir şampiyonun olması şarttır.

Destek (Support) : Alt şeritte oynayan diğer şampiyon. Destekler, ADC’leri korumayla görevli şampiyonlardır. Bazı durumlarda Destekler agresif bir şampiyon alarak rakibi dürtmeye yönelik de oynayabilir. Desteklerin kendilerine has eşyayı satın alıp bu itemi geliştirdikten sonra etrafı totemlemeleri ve takıma görüş sağlamaları gerekir.

Harita Kontrolü

League of Legends’ta her şey için harita farkındalığı çok önemlidir . Yakın çevrenizde neler olup bittiğini anlamak için önemlidir. Ekranda olmayan önemli olayları da takip etmelisiniz. Bunu yapmazsanız bir düşman tarafından yapılan sürprizle kolayca ele geçirilebilirsin. Yakındaki zorlu bir kavgada ekibinize yardımcı olma fırsatını kaçırmayın.

Tüm Pozisyonları Dene

İlk 30 seviyenizi nasıl geçireceğiniz ile ilgili olarak tam bir eylem planı yapmanız gerekmez . Ancak, oyundaki ilk deneyimlerinize dağınık bir yaklaşımla yaklaşmak da iyi bir fikir değildir. Tek bir pozisyonu tekrar tekrar oynamak , oyundaki yeteneklerinizi geliştirmenize ve oynamayı daha eğlenceli hale getirmenize yardımcı olan ince detaylarını öğrenmenin en iyi yoludur.

LoL Klavye Tuşları

LoL’de 30. seviyeye ulaştığınızda hafızanızda saklamanız gereken bazı tuş vuruşları var . İşte ana tuşlar:

Q, W, E, R : Dört ana yeteneğiniz.

Ctrl + Q, W, E, R : Bu yeteneği yükseltin (imlecinizle küçük artı işaretine tıklamak zorunda kalmadan)

Alt + Q, W, E, R : Kendi üzerinize yetenek atma (mümkünse)

ÜstKrkt + Q, W, E, R : İmlecinizde heceleme / yetenek atma (mümkünse)

F, D : İki Sihirdar Büyüsü

S : Yaptığın şeyi durdur. Otomatik saldırıyı da durdurur.

1-6 : Öğeleriniz. Bunlara yalnızca belirli bir öğenin etkin bir yeteneği varsa basmanız gerekir.

Boşluk : Kamerayı şampiyonun üzerinde ortalar. İşler görsel olarak telaşlanır hale geldiğinde takım savaşlarında çok faydalıdır.

G : Takım arkadaşlarına ping gönder.

: Kamerayı şampiyona kilitler / kilidini açar.

B : Geri çağırma (tekrar üsse ışınla)

P : Marketi açar (üssünüz dışındayken eşyaların fiyatlarını kontrol etmek için kullanın)

Başlangıç için bu bilgiler şimdilik yeterli. LoL Dili, Lig Sistemi ve daha ayrıntılı bilgiler için sitemizi takip edin.